fredag 28 januari 2011

Hur en ny karaktär växer fram.

Nu ska jag försöka förklara hur vi tar fram våra karaktärer till våra filmer och radioprogram, när vi i gänget lever vår vardag med dagliga sysslor med arbeten och fritid så har vi våra öron och ögon öppna, för iaf där vi bor finns det en skatt i form av en massa underliga och härliga människor som är sådär mystiskt konstiga.
Dom tar vi mycket inspiration av samtidigt som vi plockar mycket av helt vanliga människor som i sin stress och kanske lite okunskap lockar fram helt underbara scener och repliker, man bara ler och tar med sig materialet till gänget och tillsammans formar vi en ny figur.

Sen är det dom där figurerna som bara dyker upp från ingenstans och bara slår ner som en bomb, man bara känner WOW! Fan vad bra!!
Och exempel på detta ska ni få ett filmklipp på, det var under höstturnen med Småstadsliv LIVE som Martin Göransson födde den nya karaktären den elake masen, en helt underbar figur som gick rakt in i mitt hjärta, för att ta fram det geniala i det här kanske blir svårt i detta blogginlägg men det kommer när ni får se honom på teater eller film längre fram, just nu så formar vi honom.

Den elake masen som på sitt dalmål håller exakt samma tonläge i alla lägen, ett tråkit tonläge som han aldrig viker av ifrån, han ser mycket trevlig ut är välklädd men enormt tråkigt dock, han är hysteriskt negativ till allt, ältar och målar alltid fan på väggen.
Martin nötte denne dalmas inne på vägkrogen vi skulle käka, han beställde med denna monotont tråkiga tonläge en pyttipanna med ägg och rödbetor, redan där log jag för mig själv och kände att han var nått på spåren, sedan satt han under hela middagen och gnällde på restaurangen hur den var uppbyggd i väntan på sin mat och hur dom skulle gjort iställe, och såklart med sitt dalmål och tråkiga tonläge som han aldrig vek av ifrån en tum.
Sedan kom bomben i bussen!
När denna alldagliga urtråkiga dalmas till svensson häver ur sig att han skall sticka en knivjävel i nån om dom kommer innanför hans draperi till hans sovplats brast alla i skratt, man bara oj!! vafan säger han, från ingenstans hotade denna tråkiga mas oss till livet allihopa, så jävla underbart genialiskt!!


Martin Göransson födde den elake masen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar