söndag 9 januari 2011

Allt började i Edsbyn sommaren 2010

Premiären av Småstadsliv LIVE Edsbyn 2010.

Martin Göransson beskrev det så bra, ett livsfarligt experiment som kunde slutat precis hur som helst.
Här skulle 8st helt oerfarna amatörer ställa sig på en scen för första gången och försöka leverera den humor som dom gjort tidigare framför den trygga kameran, där kunde vi ta om och justera i studion tills vi blev nöjda.
Men här var det frågan om live, många frågor som behövde många svar.
Kunde vi stå på en livescen, skulle vi kunna få dessa figurer från småstadsfilmerna att leverera på livescenen, skulle manus och regi hålla, kunde vi behålla kylan och gå in i våra roller trots att tusentals skulle sitta och titta på oss, som sagt många frågor som inte hade några svar med bara minuter innan ridån skulle gå upp.

Vi visste inte vilka förväntningar publiken skulle ha, men vi kände pressen ändå, och den kändes allt mer då vi fick in rapporter om att biljetterna tog slut och att alla våra föreställningar skulle bli slutsålda, publik hade rest allt från Vilhelmina och Västerås till Edsbyn och inte minst från hela Hälsingland för vår scenpremiär, nerverna bakom kullisserna kunde man nästan ta på, det var spänt och nervöst när så äntligen ridån gick upp och vår scenpremiär var ett faktum.

Slutsålt och stående ovationer, jublet efter sista scenen var öronbedövande, alla våra frågor hade besvarats, vi kunde leverera på en livescen, manus-regi och skådespeleri och produktion höll och vi kunde andas ut.

Grymt jobb hela produktionen!

Martina-Helene-Martin-Hans-Christian-Peter-Sofie-Per-Anna-Tobias-Ralph-Emil och alla ni andra.



3 kommentarer:

  1. å å å å äntligen efter all väntan sen i somras, så får man höra denna underbara låt igen. bästa låten som finns om vår underbara bygd,, BRA gjort tjejer ni har fixa en låt som ger en ståpäls o får en att längta hem igen,denna låt måste till o med få kenta att vekna från hårdrocken! mvh andreas jansson

    SvaraRadera
  2. Grym låt!! Helen har såå fin röst! Sussie!

    SvaraRadera