tisdag 22 mars 2011

Vår första reklamfilm som kommer visas som tv reklam i Västernorrland.

Småstadsliv i sin första reklamfilm på TV.

Tre stycken reklamsnuttar som kommer rulla på biograferna och på TV4 i Västernorrland, men det var i höstas som vi tillsammans med reklambyrån KAPOFF från Sundsvall  spelade in dessa tre reklamfilmer, vår arbetsgivare var Länsstyrelsen Västernorrland och projektet Bästa resan som ska få folk att välja kollektivtrafiken som sitt förstahandsval.

Och dom figurer från småstadslivfilmerna som skulle locka västernorrlänningarna att åka kollektivt blev
Stånk-Tommy, städtanterna Agneta & Johanna och hårdrockaren Kenta Jonsson.

Det var en mycket intressant upplevelse att för första gången få se lite av hur det fungerar vid en riktig filminspelning där kameravinklar och ljussättningen var timmar av planering, och där en produktion med ca 10 hårt arbetande människor bakom som framför kamerorna och där millimeter precision blev en vardag.

Och till skillnad från småstadslivfilmerna där en scen kräver kanske 2-3 tagningar så var vi här uppe i minst 30 tagningar innan regissören bröt och gick vidare, riktigt tufft med andra ord.
Och lika tufft var det att våra dialoger i reklamsnuttarna skulle sitta i en enda tagning utan avbrott, vid minsta lilla tvekan eller snubblande med nån bokstav vrålade regissören BRYT! och scenen fick skjutas om från början(välkommen till filmbranschen boys) En reklamsnutt på 30 sekunder krävde närmare 30 tagningar och 4 timmars arbete vid kamerorna, vilket är normalt och inget konstigt tydligen.

Replikerna i reklamfilmerna hade jag skrivit, men annars var det KAPOFF som styrde vid inspelningen där kamerateamet var precis hemkommen från filmen Rolandz med Robert Gustafsson, så vi var i mycket goda händer när det gällde det tekniska.



Det var en mycket nyttig och spännande upplevelse detta som sagt och jag vill tacka Kapoff med
Jerker Häggström och Daniel Meidal för det mycket proffsiga och trevliga bemötandet denna långa dag i höstas, kul som fan!
Hoppas verkligen att ni får egenom er spännande ide om IPHONE projketet, det vore sjukt kul att genomföra det filmprojketet med er.

Här nedan kan ni få se reklamfilmerna jag pratar om.


 


5 kommentarer:

  1. Bästa reklamen Bästa reklamen bästa reklamen kkkuuunnnggg :)

    SvaraRadera
  2. Haha! Underbar reklam! Jag hatar reklam på tv nu för tiden, finns ju inget annat än reklam! Men sände dom det här på tv hemma så skulle man inte ha några problem med att sitta kvar eller skippa att byta kanal vid reklamavbrott! KUNG!

    SvaraRadera
  3. Klart bästa reklamen dhä!

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera