måndag 16 maj 2011

Här kommer en skribent som övervunnit sina fördomar och ser vad vi verkligen sysslar med.

Här nedan kan ni läsa mina tidigare blogginlägg då jag riktat lite kritik mot fördomsfulla kulturskribenter, men idag hittade jag faktiskt en skribent som skrapat lite på ytan och ser ut att ha förstått varför och vad vi sysslar med i detta projekt.


Blogginlägg från 14 April 2011/

Jag förstår att väldigt många stannar och vänder bort blicken och vägrar peta i detta fenomen småstadsliv när dom ser våra taskigt klädda karaktärer med dessa lösmustacher och hör våra dialoger som är neddränkta i svordomar och fint paketerade fräckheter i denna mycket enkla värld av kulisser.
Då förstår jag att kulturskribenterna tar fram stora stämpeln och med en smäll innan ens vare sig våra filmer eller våra liveshower har startat så har blecket från stämpeln torkat med texten-BUSKIS-ROLIGA TIMMEN OCH OSERIÖS BONNHUMOR
"


Blogginlägg från 27 Mars 2011/

 

"kulturredaktionerna kliar sig i skallen när vi fyller deras teatersalonger.

Dom kan inte förstå och dom vill nog inte ens försöka förstå.

Hur ett gäng amatörer från krogbranschen kan fylla deras teatersalonger med en föreställning som egentligen inte har nån början eller ett riktigt slut, ingen tydlig röd tråd med ett djublodande budskap som skall berättas inlindat i ord som antingen skall beröra döden eller dränkas i svår ångest.

Vi bara myser då vi läser hur dessa kulturnissar sitter övergivna och ensamma i salonger där vi uppträder och folket skriker och tjuter av skratt runt dom, där sitter dom och försöker i vild förtvivlan förstå vad detta är för någonting.

Men dom kommer nog aldrig förstå detta och det känns jäkligt bra, för då har vi något unikt som vi rullar med ute på vägarna,och folket verkar ju faktiskt gilla det.

Och det är just därför vi gör det, för er era galningar som fyller salong efter salong till sista stol!

Här nedan kan du läsa artikeln av Nöjesredaktören Lisa Pehrsdotter på Arbetarbladet där hon erkänner sina fördomar inför Småstadsliv LIVE i Gävle.
http://arbetarbladet.se/noje/kronikor/patv/2.1420/1.2909397-sa-har-ser-nagra-av-mina-fordomar-ut
Välkommen till vår lilla värld Lisa Pehrsdotter Arbetarbladet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar