fredag 6 maj 2011

Första repet inför nya sommarshowen avklarat.

Hemma efter en hektisk dag med gänget.

Idag åkte jag och Christian till Bollnäs för att träffa en mycket viktig och duktig musikkompositör som med lång och meriterad erfarenhet nu skall komponera ihop musiken till vår nya film.
Och att filmmusik är viktig vet ju alla filmälskare om och ibland kan ju faktiskt filmmusiken vara bättre än själva filmerna, så att det är viktigt vet vi om och lägger nu mer tid och jobb på att hitta rätt musik till vissa speciella scener som kräver lite mer kraft i form av stämningsfull musik.

Sedan träffades hela gänget i Runemo för att läsa egenom nya showens manus och tillsammans börja känna på dialogerna och replikerna, och efter 3 timmars läsande och många spontana skratt så känner vi i gänget att det kommer bli riktigt bra detta.



Vi satte ett repschema för maj och halva juni, sedan får vi ta ett nytt beslut för hur mycket repetioner vi behöver för att sätta showen, men vi kommer nog garanterat öka dosen sista halvan in mot premiären 19 juli för vi vill verkligen komma toktajta till vår första föreställning på hemmaplan för den ser vi verkligen fram emot.
Supertaggat gäng gnuggar nu repetioner hela helgen med två långa pass om dan.

Och det här med att filmusiken är så viktig vill jag ta fram avslutningsscenen i filmen Den sista mohikanen där denna film kanske har den bästa filmmusiken någonsin, inte många filmer kan mäta sig med detta musikstycke och som jag tidigare skrev så är nog nästan musiken här mycket större och kraftfullare än själva filmen i sig.
Men denna avslutningsscen är verkligen kraftfull och känslosam och detta mästerverk till musik lyfter den väldigt mycket, så varsågoda och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar