måndag 27 juni 2011

Lägesrapport från gänget.

När vissa glänser så slöar andra.

Och det är dom nya figurerna som glänser just nu, Martina Olsson(Anna Karin) Martin Göransson(Relf) Sofie Aspelin(Lena) och dom båda arrangörerna Leif & Sölve.




 
Leif & Sölve laddar för premiären 19 juli i Alfta.
Foto: Peter Rox Ericsson
 
Jag vet inte om det är brist på motivation eller bara en väntan på skarpt läge med en livepublik som dessa gamla figurer med städtanter som mekaniker och hårdrockare väntar på just nu.
För just nu är det inte dom som levererar på repetionerna, det är som sagt dom nya.

Men vi ska nog inte vara så oroliga, efter 4 filmer och förra sommarens stora succeföreställning så kommer nog dom här gamla beprövade figurerna skaka igång när det vankas premiär och skarpt läge om man säger.

Sen har Stånk Tommys vilda strejk vid förra showens repetioner gett resultat, han har nu lyckats övertala både manusförfattare och regissören att han inte tänker låta sig fängslas vid några färdigskrivna repliker eller någon uppstyrd scen.
Han kommer i vanlig ordning göra det han känner för och kommer vråla det han vill, och den klausulen har även städtanterna Agneta & Johanna nu förhandlats sig till, så där kanske vi har svaret på frågan kring deras slöa och nästan ovilja att vara närvarande vid repetionerna.



Stånk Tommy strejkade till sig en special klausul att ständigt ha friheten att kunna improvisera allt han gör på livescenen. Foto: Maria G Nilsson



Dom behöver publiken för att tända till och snurra igång med dessa spontana och våldsamt improviserade scetcher med repliker som kommer tas fram i stunden och direkt från ovan, låter ju livsfarligt men samtidigt oerhört spännande och brutalt idiotiskt.

Men är det inte lite härligt åxå?!


30 Juli står galningarna på denna scen i vackra Folkets Park Örnsköldsvik.


                                              Vi ses snart ute i gröngräset..



Agneta & Johanna laddar för improvisations party på livescenen i sommar.
Foto: Maria G Nilsson
                              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar